Kako od običnog TV-a napraviti Smart TV?

Kako u Evropi tako i na našem tržištu je u poslednje vreme postao sve popularniji koncept Smart TV uređaja. Ono što tim uređajima daje glavnu prednost u odnosu na standardne televizore na koje smo navikli i koje svi već posedujemo u našim domovima je mogućnost povezivanja na internet kako bismo pogledali najnovije vesti, proverili e-mail-ove, pregledali novosti na popularnim društvenim mrežama poput Twitter-a, Facebook-a i drugih. Ono što se takođe jasno primećuje kao razlika Smart TV-a od ostalih televizora je i znatno viša cena koju korisnik treba da plati.

Upravo je ta cena ono što je vrlo čest kamen spoticanja prilikom kupovine Smart TV-a jer uvek tražimo više mogućnosti za što nižu cenu. Pored toga čest je i slučaj da televizor koji već koristimo u našem domu u potpunosti zadovoljava naše potrebe izuzev odsustva mogućnosti povezivanja na internet. Ono što se nameće kao rešenje za gore pomenute probleme je LogiTV kontroler koji pored toga što nam omogućava da za nižu cenu bilo koji već postojeći televizor nadogradimo mogućnostima koje poseduju Smart TV uređaji ostvarimo i dodatnu uštedu novca kroz upravljanje tenLogic sistemom kućne automatike koji donosi znatne uštede kroz smanjenje potrošnje električne energije i u naš dom unosi dodatni komfor.

pametna-kuca-smart-tv

Ako uzmemo u obzir da nam LogiTV kontroler pored svih mogućnosti Smart TV-a i komfora koji donosi kućna automatika kao deo tenLogic sistema donosi konstantnu uštedu lako možemo doći do zaključka da je u pitanju uređaj koji će sam sebe isplatiti. Ono što u smislu mogućnosti izdvaja LogiTV kontroler od Smart TV-a je i interna memorija koja nam omogućava da u njemu skladištimo svoje multimedijalne datoteke pa tako kasnije u svakom trenutku možemo pogledati omiljeni film, slušati omiljenu muziku ili pogledati fotografije kojih na LogiTV kontroler može stati i preko 40000.

Ono što takođe treba imati na umu je da proizvođači televizora često „zaboravljaju“ na korisnike pa tako ako kupite Smart TV ubrzo, za šest do dvanaest meseci, nakon Vaše investicije ćete posedovati uređaj koji je zastareo jer će u odnosu na novu generaciju televizora posedovati zastareo softver koji se ne može unaprediti bez dodatnih ulaganja.

Ako sve sumiramo možemo dođi do zaključka da običan televizor možemo uz pomoć LogiTV kontrolera nadograditi mogućnostima dosta skupljih modela televizora, ali i ostvariti veći komfor samog stanovanja uz konstantu uštedu novca koja se ogleda u smanjenju nepotrebnog trošenja električne energije.

Nikola Stefanović

This entry was posted in Pametna Kuća. Bookmark the permalink.